2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Raudonasis aksomas



Šį tortą buvau išsirinkus jau labai seniai, vėliau persigalvojau, tačiau galiausiai grįžau vėl prie jo. Nepasakyčiau, kad jis mane labai pradžiugino, bet ir neapvylė. Visų pirma, taip maniškis gavosi visai neraudonas, kaip kad turėjo būt, o tamsios rožinės spalvos, bet visumoj atrodė neprastai. Neturėjau aš ir priemonių papuošti šiam tortui, kremo daryti nesinorėjo, tai nusprendžiau pažaisti su pabarstukais. Gavosi spalvota vaikiška nesąmonė. Bet gal ir gerai, juk nereikia skubėti užaugti. Šis tortas labai sotus. Tikrai, nuo vieno gabalėlio taip prisivalgai, kad daugiau nieko nebenori. Na o ko norėti, gi kremo pagrindas - varškė.
Receptą radau: sauletavirtuve.lt
9/10

Receptas:

Biskvitui:
350g miltų
300g cukraus
1a.š. kepimo miltelių
1v.š. kakavos
1a.š. druskos
2 kiaušiniai
300g kepinių margarino
270g kefyro
1a.š. vanilės ekstrakto
raudonų maistinių dažų

Dubenyje sumaišome miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius, cukrų.
Kitame dubenyje iki vientisos masės suplakame kiaušinius, margariną (ištirpdytą), kefyrą, vanilės ekstraktą, dažus (dažų dedame tiek, kiek reikia kad masė nusidažytų tikra raudona spalva. Kepant spalva tikrai nesikeičia).
Į plakinį suberiame miltų mišinį ir viską gerai išplakame.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (~22cm skersmens).
Kepame 180 laipsnių temperatūroje ~55min. Mediniu pagaliuku patikriname ar iškepęs.
Palaukiame, kol biskvitas atvės ir perpjauname į lygias tris dalis (aš pjoviau į dvi, nes kepiau didesnėje skardoje).

Kremui:
500g varškės
100g cukraus pudros
400g plakamosios grietinėlės (36% rieb.)
1a.š. vanilės ekstrakto
citinos sulčių (~pusės citrinos)

Varškę pertriname su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės.
Kitame inde iki standžių putų suplakame grietinėlę, kurią galime pagardinti cukrumi, tačiau nedarome saldžios.
Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišome į varškės masę.
Įlašiname citrinos sulčių ir gerai permaišome.

Torto surinkimas:
Ant lėkštės (geriausia su šoniniais borteliais) dedame pirmąjį biskvitą (parenkame patį storiausią ir tvirčiausiai atrodantį).
Užtepame trečdalį kremo (mano atveju, pusę). Galime pagardinti vaisiais, riešutais ar dar kuo (aš dėjau persimono ir smulkintų riešutų)
Uždedame antrą biskvitą ir paspaudžiame.
Užtepame antrą trečdalį kremo (mano atveju, likusią pusę) ir taip pat galime pagardinti vaisiais, riešutais,..
Dedame paskutinį biskvitą ir užtepame likusiu kremu.
Papuošiame tortą taip, kaip norime :)

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą