2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

Tiramisu



Seniai norėjau pati padaryti tą tokią saldžią ir švelnią itališką nuodėmę tiramisu tortą. Mmm, kaip saldu,skanu, riebu... Nežinau, kodėl taip ilgai delsiau prisiruošti jo gamybai ir vis rinkdavausi iš Iki ar Maximos pirktinius, nes dabar dabar jau tikrai žinau, kad naminis daug skanesnis, jo daugiau ir net pigiau išeina. Ketinau šį skanėstą fotografuoti ir įkelti daug jo nuotraukų, nuo pat gamybos pradžios, tačiau visai pamiršau apie tai ir prisiminiau jog reikia padaryti bent vieną nuotraukėlę tik tada, kai liko paskutinieji gabaliukai... Na, bet bent jau tiek. Kadangi šį skanėstą reikia palikti per naktį šaldytuve, tai geriausia jį daryti kokį ketvirtadienį, nes bent jau man labiausiai kažko saldaus ir savaitei vainikuoti norisi būtent penktadieniais. O ir visą likusį savaitgalį bus galima rytais prie kavos pasmaližiauti :)
10/10 ir ne kitaip!
p.s. antrą kartą gaminant dariau du tortus is tokio kiekio, tai jei vėl daryčiau du - didinčiau kremo kiekį.

Receptas:


  • 370ml stiprios juodos kavos
  • 60ml Amaretto likerio/brendžio/romo/konjako ( aš naudojau romą )
  • 500g Mascarpone 
  • 4 kiaušinių trynių
  • 4 v.š. cukraus pudros
  • 200ml plakamosios grietinėlės (35-36%) 
  • 400g Savoiardi sausainių (damų pirštelių)
  • 4-5 v.š. karčiosios kakavos
  1. Išverdame kavą ir atvėsiname. Supilame romą ir išmaišome.
  2. Kremas. kiaušinius nuplikome verdančiu vandeniu. Atskiriame trynius ir sudedame į dubenį kartu su cukraus pudra. Truputį pamaišome su mikseriu. Užviriname puodelį su vandeniu. Virš garų laikome dubenį su tryniais ir cukraus pudra ir plakame apie 5min. Nukėlus nuo garų paplakame dar porą minučių, kol masė tampa kreminį ir šviesi. Atvėsiname.
  3. Išplakame grietinėlę iki standumo.
  4. Įmaišome trynius į mascarponę. Sudedame grietinėlę ir išmaišome iki vienalytės masės.
  5. Formos dugną išklojame sausainiais pamirkytais kavoje (greitai įmerkiant ir ištraukiant, kad nepermirktų). Ant jų dedame kremo sluoksnį, užbarstome kakavos. vėl dedame sluoksnį sausainių, kremo ir kakavos. Galima daryti ir dar vieną sluoksnį, bet aš dariau dviejų, kurių tikrai užtenka.
  6. Desertą uždengiame plėvele (kad neįsigertų kitokie maisto produktų kvapai), įdedame į šaldytuvą  ir palaikome pernakt, kad geriau susimaišytų skoniai.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą