2013 m. gegužės 16 d., ketvirtadienis

Šokoladinis pyragas su varške



Pirma kartą kepiau būtent tokio tipo pyragą, kur vienas sluoksnis yra kreminė varškė.  Taip vadinamasis sųrio pyragas. Ir man atrodo , kad jis man pavyko! Aišku, tik vėliau susiprotėjau, kad viršutinis sluoksnis pats kepdamas pasiskirsto ir nereikia ten vargti bandant jį uždėti gražiai, nes tik supainioji viską. Taigi, šį kartą mano viršutinis sluoksnis gavosi šviesesnis, šiek tiek pasimaišęs su varške. Bet tai skonio negadina. Sekantį kartą jau žinosiu kaip daryti ir vaizdas bus tikrai geresnis. Pati jau paragavau ir man labai patiko, dabar beliko sulaukti namiškių įvertinimo!
Mano verdiktas: 10/10!

Receptas:

Reikia:

Šokoladinei masei:
  • 150g sviesto (kambario teperatūros)
  • 220g cukraus
  • 3 kiaušiniai 
  • 120g miltų
  • 40g juodosios kakavos
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 80g maltų riešutų (migdolų/ graikiškų)
  • 70g tirpinto juodojo šokolado
Varškės masei:
  • 250g varškės
  • 70g sviesto (kambario temperatūros)
  • 75g cukraus
  • 2 v.š. miltų
  • 2 kiaušiniai
Paruošimas:

Šokoladinės masės:
  1. Sviestą ir cukrų išsukame iki purumo. Po vieną įmaišome kiaušinius.
  2. Kitame inde sumaišome miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius, maltus riešutus. Suberiame viską į sviesto masę.
  3. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir įmaišome jį į masę. 
Varškės masės:
  1. Varškę pertriname, kad taptų kreminės konsistencijos.
  2. Varškę ir sviestą išsukame.
  3. Po vieną dedame likusius produktus, po kiekvieno gerai išmaišydami.
Susluoksniavimas:
  1. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. 
  2. Ant dugno dedame 2/3 šokoladinės masės.
  3. Sudedame varškės sluoksnį.
  4. Atsargiai uždedame likusį šokoladinės masės sluoksnį. Jis dedasi sunkiai, tad reikia nepersistengti ir tiesiog jį padėlioti. Kepant tešla pati pasiskirstys.
  5. Įkaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių kepame pyragą apie 60min (pradedant tikrinti nuo 50min).

Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą