2013 m. birželio 15 d., šeštadienis

Varškės plokštainis su abrikosais



O Dieve kaip skanuuuu!!!! Tiesiog super gaivus tortas vasaros dienai! Geriausia, kad vaisius galima kas kart keisti pagal sezoną. Planavau daryti su avietėmis, bet paaiškėjo kad jų jau nebeturiu užsišaldžiusi, tad dariau su abrikosais. Mmm, nuostabu ;)
10/10
Receptas:

Reikia:
  • 380g avižinių sausainių
  • 60g kokoso drožlių
  • 175g tirpinto sviesto
  • 540g maltos varškės
  • 320g smulkaus cukraus
  • 400ml plakamosios grietinėlės
  • 3 abrikosai (arba persikai, nektarinai, avietės, braškės, gervuogės - bet kas)
  • a.š. želatinos
  • nepilna stiklinė vandens
  • Mėgstamos želė (as naudojau avietinę)
Paruošimas:
  1. Sutrupiname avižinius sausainius (su kombainu lengviausia) ir sumaišome su kokoso drožlėmis (galima keisti smulkintais riešutais, maltais migdolais). Sausainius užpilame tirpintu sviestu ir gerai išmaišome.
  2. Tortinę išklojame kepimo popieriumi ir sudedame sausainių masę. Ją suplojame, suspaudžiame, išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą, kol paruošime varškės masę.
  3. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų.
  4. Varškę ištriname su cukrumi. Supilame gritinėlę ir plakame iki purumo.
  5. Išbrinkusią želatiną pakaitiname , atvėsiname ir supilame į varškės masę. 
  6. Paruoštą masę pilame ant sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą bent 15min.
  7. Paruošiame žele, šiek tiek atvėsiname, sumaišome su abrikosais.
  8. Ant apstingusio plokštainio viršaus užpilame žele ir abrikosais, juos tolygiai paskirstome. Dedame į šaldytuvą ir paliekame sustingti. (1-2val.)
Skaunaus!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą