2012 m. spalio 20 d., šeštadienis

Šokoladiniai sausaniai su riešutais



Šokoladiniai sausainiai su riešutais arba sausainiai su šokolado ir riešutų gabaliukais. Šių sausainukų receptas atkeliavo pas mane iš Viktorijos rankų, o ši jį gavo iš Rūtos, o iš kut pastaroji gavo... nežinau. Tačiau dalijimasis šiuo receptuku nenutrūko ir vien aš jau esu paplatinus jį kokiem 20 žmonių. Tačiau pastebėjau, kad niekam neišeina iškepti lygiai taip pat, kaip kitam. Asmeniškai aš mėgstu sausainius pagardinti muskatu arba kokosu, kitiem labiau patinka padaryti visiškai šokoladinius, vos ne juodus sausainius ;D Tad su šiais sausainiais galima eksperimentuoti lig valios ir fantazuoti kiek širdis geidžia. Ak, tik vienas pastebėjimas, nepersistenkit su muskatu, mat pasak vieno vaikinuko, kuris netyčia klausosi svetimų pokalbių ir nugirsta tokius žodžius kaip "muskatas", šis prieskoninis riešutas sukelia haliucinacijas (čia aš teisingai parašiau šitą žodį? :D).
Vertinu 10/10.

Receptas

400g miltų (3stikl.)
2 kiaušiniai
150g cukraus (1stikl.)
180g sviesto / kepinių margarino
100g smulkinto kepinių šokolado (galima ir daugiau)
100g smulkintų riešutų
3 a.š. kakavos (smulkios)
vanilinio cukraus
kepimo miltelių
malto muskato

Cukrų ir kiaušinius išplakame. Įmaišome vanilinį cukrų, kakavą ir muskatą ir dar paplakame. Įmaišome susmulkintą šokoladą ir riešutus. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir taip pat įmaišome į kiaušinių masę. Viską gerai sumaišome su ištirpintu sviestu / margarinu.
Suformuojame mažus apvalius sausainukus ir dėliojame ant kepimo popieriaus paliekant tarpus, mat sausainiai plečiasi.
Kepame 10-18min orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Nuolat tikrinkite kaip sausainiai kepa, nes jie gali iškepti ir greičiau nei per 10 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą