2012 m. spalio 20 d., šeštadienis

Vištiena kinietiškai



Vištieną kinietiškai pirmą kartą visos kartu išbandėm su Laura, Gabriele ir Viktorija. Po to dar kartojom kelis kartus ir, žinoma, pristatėm savo namiškiams, kurie liko sužavėti :) Svarbiausia, tai išties nesunkus, lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis penktadieniams, kada norisi kažko kitokio, bet nepernelyg egzotiško.
Vertinu 8,5/10. Nes vištienos norėtųsi traškesnės ir katais norisi daugiau padažo, mat jis visas  susigeria. Tačiau dar niekada nedrįsau padaryti to padažo tiek daug, kad nesusigertų. Gal jo iš tikrųjų tiek ir nereikia ;D

Receptas

~900g vištienos krūtinėlės filė
2 v.š. miltų
2 v.š. bulvių krakmolo
paukštienos prieskonių
1 citrinos sulčių
2-3 v.š. sojos padažo
~2 v.š. medaus
>50g sezamo sėklų
aliejaus

Vištieną supjaustome 2-3cm gabaliukais, išmaišome su prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti maždaug 30min.
Vištienos gabaliukus gerai išmaišome su miltais ir krakmolu (puikiai tinka pakratyti maišelyje). Kepame keptuvėje su daug aliejaus kol iškeps. Iškeptus vištienos gabalėlius sudėliojame ant popierinio rankšluosčio tam, kad susigertų riebalai. Vištiena sudedame atgal į praplautą keptuvę.
Kol vištiena kepa, darome saldžiarūgštį padažą. Visų pirmą pakepiname sezamo sėklas su šaukštu aliejaus (nežinau šiaip ar jis ten labai reikalingas...) ir leidžiame atvėsti. Tada į puoduką su sezamais supilame citrinos sultis, sojos padažą ir medų. Paragaujame ir, jei reikia, įdedame kažko papildomai (pvz. jei rūgštu - medaus, jei saldu - sojos ar citrinos).
Paruoštą padažą užpilame ant iškepusios vištienos ir pakepame dar 2-3min.
Patiekiame su ryžiais ir daržovių salotomis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą