2012 m. spalio 21 d., sekmadienis

Varškės pyragas



Šitas varškės pyragas - neabejotinai mano mėgstamiausias. Tiesą sakant, dariau jį tik vieną kartą ir buvau jau jį visiškai pamiršusi, bet dabar, kai atradau jį iš naujo, jau žinau, ką kepsiu ateinantį savaitgalį! Tikrai, jis tiesiog super. Mmm....
10/10 ir be kalbų!

Receptas


Tešla: 
250gr margarino arba sviesto
300ml cukraus
750-800ml miltų
3 šaukštai kakavos
2 kiaušiniai
1 a. šaukštelis kepimo miltelių

Varškės  įdaras:  
600g. varškės
200ml cukraus
100gr margarino ar sviesto
3 kiaušiniai, vanilinio cukraus
džiovintų vaisių ir riešutų (migdolų, lazdynų riešutų)

Tešla: Sviestą  ištirpinti ir supylus į dubenį sudėti visus likusius komponentus, užminkyti tešlą (ji minkšta), padalinti i dvi dalis ir dėti 2 val į šaldiklį (realiai, man užteko 20min kaip niekur nieko, esmė tame, kad tešla sustingtų ir viskas).

Įdaras: Sviestą ištirpinti. Išmaišyti sviestą, cukrų, kiaušinių trynius, sudėti varškę ir dar pamaišyti (nemaišykit ilgai, nes suskystės varškė), sudėti vaisius ir riešutus ir išmaišyti. Elektriniu mikseriu išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišyti į masę.

Tešlą padalinti į 2 dalis. Vieną dalį sutarkuoti į kepimo formą, sudėti varškės įdarą ir ant viršaus užtarkuoti likusią dalį tešlos. 

Kepti 45-50min 190-200ºC.

Skanaus :]

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą